Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αλίμονο στους νέους ...της Αμφιλοχίας



Λοιπόν τι θα λέγατε σήμερα να κοιτάξουμε και λίγο τα του οίκου μας.

Για το κοινό μας σπίτι μιλάω, την Αμφιλοχία.

Φεύγοντας και το καλοκαίρι και αρχίζοντας και τα σχολεία σκέφθηκα, την δεν κάνουμε σωστά και η πόλη δεν μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της εδώ.

Κανένα μα κανένα παιδί πιστεύω δεν κάνει ούτε την παραμικρή σκέψη να μείνει να εργαστεί και να δημιουργήσει την οικογένειά του εδώ στην πατρίδα του.

Έχει άδικο; Και βέβαια όχι.

Έχει απόλυτο δίκιο να σκέφτεται και να θέλει να χτίσει το μέλλον του μακριά από την πατρίδα του αφού αυτή δεν φρόντισε να του δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή τις απαραίτητες συνθήκες όπως όφειλε και δίνοντας του κίνητρα να μπορέσει να μείνει στο τόπο των γονιών του .

Και βλέπουμε εδώ και αρκετά χρόνια σταγόνα-σταγόνα η πόλη αυτή και ολόκληρη η περιοχή μας να αιμορραγεί και να μεταμορφώνεται σε μια γεροντούπολη σε μια πόλη απόμαχων και συνταξιούχων.

Εδώ γεννιούνται πολλά ερωτήματα που πρέπει κάποια στιγμή να τα βγάλουμε κάτω από το χαλάκι να τα συζητήσουμε μήπως μπορούσαμε να βρούμε το βηματισμό μας και εμείς σαν μια σύγχρονη, όμορφη, και προπαντός σαν μια πόλη που δίνει ευκαιρίες και μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της εδώ.

Τι χρειάζεται σήμερα ένας νέος άνθρωπος για να ονειρευτεί το μέλλον του στην πατρίδα του;

Πρώτα απ όλα χρειάζεται δουλειά. Μπορεί να την βρει ή να την ονειρευτεί στο τόπο του.

Απάντηση: Σίγουρα ΟΧΙ. 
Άλλο που θα μπορούσε να του δώσει κίνητρο διαμονής, πέρα από την εργασία που είναι το βασικότερο είναι οι δραστηριότητες, αθλητικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγίας.

Τις έχει; Φροντίσαμε να τους τις παρέχουμε; 

Η απάντηση είναι και πάλι ΟΧΙ.

Η πόλη μας αλλά και όλη η περιοχή μας σαν Δήμος Αμφιλοχίας μιλάω έχει απίστευτες αναξιοποίητες τουριστικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στην περιοχή και κατ επέκταση θέσεις εργασίας στην νεολαία μας αλλά εις μάτην…

Αν σκεφθεί κανείς ότι φέτος η επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των παραλιακών χώρων παράδειγμα έγινε στις 10 Ιουλίου 2017 καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν έχει μέλλον αυτός ό τόπος, όταν άλλα μέρη τελειώνοντας η μία τουριστική σεζόν ξεκινούν προετοιμασίες για την επόμενη.

Και μη θέλοντας να μακρηγορήσω θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα κακώς κείμενα στην πόλη μας που την απομακρύνουν από τον σχεδιασμό των παιδιών να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους

Πηγή MyAmfilochia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση Βιβλίου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση του βιβλίου «Από ήλιο και στάχτη» του συγγραφ...