Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πέθανε ο μεγάλος μας ηθοποιός γεννημένος στο Αγρίνιο Πέτρος Φυσσούν

%cf%86%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd1
Ο μεγάλος μας ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν «έφυγε» σήμερα από την ζωή ύστερα από από λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας!Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στο Αγρίνιο γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.
Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.
fysoyn3
Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά. Αδερφός του, ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.
Ο Πέτρος Φυσσούν ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου με πλούσια καριέρα. Το ευρύ κοινό τον γνωρίζει από τις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και από κάποιες τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχε Η πρώτη του ταινία ήταν «οι Παράνομοι» το 1958. Τέσσερα χρόνια πριν είχε αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στη μακρά πορεία του στο θέατρο, ερμήνευσε πολλούς αλλά και διαφορετικούς ρόλους, αφού έπαιξε από κλασσικό δράμα, μέχρι επιθεώρηση.fissoun Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933 στο Αγρίνιο. Άλλες πηγές αναφέρουν τη Ρωσία ως τόπο γέννησής του. ‘Ισως επειδή ο πατέρας του ήταν πρόσφυγας από τη Ρωσία και ο ίδιος μιλούσε πολύ καλά τη ρωσική γλώσσα. Ο γαμπρός του Χατζηχρήστου Ο Πέτρος Φυσσούν ήταν παντρεμένος με την κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου, Τέτα που ο κωμικός είχε αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με τη Μαρία Νικολαΐδου.
%cf%86%cf%85%cf%83%ce%bf%ce%bf%cf%85%ce%bd2
Ο Χατζηχρήστος αρχικά είχε αντιρρήσεις για τον γάμο καθώς δεν ήθελε η κόρη του να σμίξει με ηθοποιό. Η διαφορά ηλικίας του ζευγαριού ήταν επίσης ένα «αγκάθι» για το οικογενειακό τους περιβάλλον μιας και ο Φυσσούν ήταν περίπου είκοσι χρόνια μεγαλύτερος από την Τέτα. Παρά τις αντιρρήσεις, παντρεύτηκαν και έζησαν μαζί αγαπημένοι μέχρι τον θάνατο της Τέτας Χατζηχρήστου τον Ιούνιο του 2015. Η απώλειά της στοίχισε πολύ στον ηθοποιό. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη την Άννια η οποία μεγαλώνοντας ακολούθησε για λίγο καιρό τα χνάρια του πατέρα της και έπαιξε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Το 2007 όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και έγινε μοναχή με το όνομα Πορφυρία. Ο Πέτρος Φυσσούν είχε πάρει το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου το 1963 αλλά και το 1964. …
πληροφοριες wikipedia,/www.mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δυτική Ελλάδα Πανικός επικράτησε σε σχολείο - Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία

Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία χθες το πρωί όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε απ...