Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πιο κοντά Αθήνα-Πάτρα, Αντίρριο-Γιάννενα

Παραδίδονται αύριο στην κυκλοφορία τα πρώτα 20 χιλιόμετρα ολοκληρωμένου αυτοκινητόδρομου στην Ολυμπία Οδό καθώς και οι δίδυμες σήραγγες στο Δερβένι. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τη σήραγγα της Κλόκοβας, το δυσκολότερο τεχνικά τμήμα της Ιονίας Οδού.
Αθήνα -Γιαννενα σε μόλις 3,5 ώρες. Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη οδική αρτηρία των 397 χιλιομέτρων της δυτικής Ελλάδος άρχισε. Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός. Λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα στην Πάτρα και σε 1 ώρα και 40 λεπτα από το Αντίρριο στα Γιάννενα.
Ο γεωοικονομικός χάρτης της δυσπρόσβατης δυτικής Ελλάδας αλλάζει. 2,5% αύξηση του ΑΕΠ στην τοπική οικονομία. Πάνω από 3 δισ ευρώ το άμεσο όφελος στην εθνική οικονομία την περίοδο της παραχώρησης. Η απομονωμένη Ηπειρος μετατρέπεται σε εθνική πύλη.
Σε 7 μήνες οι κατασκευαστές -παραχωρησιούχοι δεσμεύονται να παραδώσουν ολοκληρωμένους τους νέους αυτοκινητόδρομους. Οι διαπραγματεύσεις που είχε μαζί τους το υπουργείο Υποδμών μείωσαν και κατα εκατοντάδες εκατομμύρια τις απαιτήσεις τους.
Στην εφιαλτική σήμερα διαδρομή της Αθηνών -Πατρών από τον περασμένο Μάιο άρχισαν να παραδίδονται οι πρώτες σήραγγες. Αρχή από την Ακράτα. 300 και 850 μέτρα τα τούνελ που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Παρουσία του πρωθυπουργού παραδίδονται αύριο στην κυκλοφορία 20 χιλιόμετρα από την αρχαία Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Το πρώτο πλήρες τμήμα αυτοκινητοδρόμου. Θα ακολουθήσουν οι σήραγγες στο Δερβένι 670 και 535 μετρων και η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Δερβένι.
Στην Ιόνια Οδό η δίδυμη σήραγγα της Κλόκοβας διανοίχθηκε σε σε χρόνο ρεκόρ. Με 3 βάρδιες που κάλυπταν όλο το 24ωρο ολοκληρώθηκε σε μόλις 13 μήνες. Το δυσκολότερο τεχνικά τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. Μια διαδρομή 2.900 μέτρων. Η πρώτη μεγάλη ευθεία, που ξεκινά 10 χιλιόμετρα μετά τοΑντίρριο και καταλήγει στην Αμφιλοχία θα είναι έτοιμη μέσα στο φθινόπωρο. Περισσότερα από 80 χιλιόμετρα από τα 196 του νέου αυτοκινητόδρομου.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκτακτο : Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

Ο 31χρονος υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ - Φέρεται ότι είχε πάει για μερομάκατο στην οικοδομή Τραγική κατάληξη είχε η κατάρρευση τμήματος...